DonCha

Sporočila

DonChini “Fleece Cage Liner-ji”

…oz. DonChina podloga za pod rite 🙂

Kako jo čistimo, peremo, sušimo in vzdržujemo?

Čiščenje: najprej odstranimo živalco, razne posodice, igračke, itd. Priporočam odstranjevanje kakcev in ostankov zelenjave vsakodnevno ali vsaj vsak drug dan. Lahko si pomagate z majhno metlico in smetišnico, ročnim sesalnikom, krtačo, … Podlogo lahko tudi zrolate in jo otresete zunaj. Če ni že na otip mokra, jo lahko enostavno obrnete in uporabite še za kak dan, dva še na drugi strani, preden jo date prat. Priporočljivo je menjavati podlogo na ca. 5 dni; odvisno kako veliko je bivališče živalce in koliko živalic imate. Če je vaša žival navajena opravljati potrebo na “njen wc” ali hoditi na eno mesto, je še lažje in podloge trajajo dlje. V kote oz.kamor najraje opravijo potrebo priporočam dodatne “mini LuLu podlogice”. Te zamenjate pogosteje in se potreba po pranju večje podloge zelo zmanjša.

*** Pri DonCha bo mogoče dobiti tudi “mini LuLu podlogice”.

Kako skrbimo za podloge

Če boste za podlogo dobro skrbeli, bo uporabna tudi več kot leto. Na stotine pranj…

  • pri pranju ne uporabljat mehčalca (mehčalec prepreči prepustnost urina skozi flis)
  • uporaba nežnega detergenta
  • redno pranje ( 40 stopinj)
  • sušenje na zraku
  • pred uporabo oprati z nežnim programom
  • po pranju se bo podloga malo skrčila (zato izdelujem do ca. 7cm večje)
  • uporabljajte “mini LuLu podlogice”

Priporočilo: po pranju podlog priporočam kratek “prazen zagon stroja” z nekaj kisa. Jaz imam na primer 15 minuten hiter program. Tako odstranite morebitne ostanke kakšnih dlak na bobnu.

Visoka cena?

Narejena je iz dveh plasti flisa in dveh plasti visoko vpojnega kvalitetnega bambusovega blaga v sredini. Bambusovo blago se uporablja tudi za šivanje plenic za človeške otroke, zato je popolnoma varno. Pripisujejo mu tudi anti bakterijsko delovanje in zadrževanje vonjav. Ima pa seveda tudi svojo ceno. Ampak če že izdelujem podloge, sem želela res nekaj kvalitetnega. Saj si naše živalce zaslužijo!

Na dolgi rok prihranite €.

Videz

Prepričana sem, da so podloge na videz dosti lepše, zabavnejše kot dolgočasna žagovina. Posebej, če jo uporabljate še z ostalimi flis stvarmi; tunelčki, vreče, brlogi, … Živalca pa uživa!

DonChine podloge so narejene skrbno, “handmade” z veliko ljubeznijo kot vsi DonChini izdelki. Vsaka posebej. Primerne za kunce, dihurje, podgane, afriške beloprse ježke, morske prašičke, …celo za pse in muce. 🙂

** Zato, ker jih imamo radi.

Za vsa vprašanja in naročila sem na voljo na zasebnih sporočilih.