DonCha

Navodila

Uporaba naših izdelkov za živali; pranje in vzdrževanje

Ker rada razvajam svoje živali, si želim, da bi tudi moji morski prašički kot naši psi in muca, ležali na mehkem in toplem. Zato sem pričela izdelovati razne podloge, blazinice, tunelčke iz blaga. V tujini vidim, da je to že utečena praksa, pri nas pa se večinoma uporablja za podlogo le žagovina, papir in peleti. V upanju, da večino prepričam v prednost zadovoljstva naših živali – kar je smisel, zakaj imamo živali – ko jim boste omogočili udobno ležišče, je nastala naša DonCha.
DonCha je vesela, da bo omogočila vsem kosmatim ritkam mehko podlogo.

 

NAVODILA, za začetnike
Posebno obravnavo potrebujejo predvsem stvari, ki jih boste dali morskim prašičkom, saj oni lulajo kjer pride. Od sedaj naprej bom za izdelke uporabljala besedo “pohištvo”.
 
Pred pranjem pohištvo otresemo in očistimo vse ostanke, npr. seno, hrano. Vso pohištvo lahko perete v pralnem stroju na 30 stopinj C (max.izjemoma na 40 stopinj) ali ročno. Peremo s podobnimi barvami. Priporočljiv je tekoči detergent. Ne priporoča se uporaba mehčalcev, saj to zmanjša vpojnost flisa. Namesto mehčalca lahko uporabite kis. Odsvetuje se uporaba sušilnega stroja, najboljše je da pohištvo posušite na zraku.
Priporoča se redno menjavanje – čiščenje. Naj ne bo pohištvo čisto “prelulano”, saj potem oddaja neprijetne vonjave, tudi oprali ga boste težje pa tudi živalici ne bo prijetno. Torej vsakodnevno pobiranje, pometanje, odstranjevanje kakcev in ostankov hrane pripomore k zmanjšanju vonjav. In naredite zalogo pohištva za redno menjavo.
 
V kolikor vaša živalca ni vajena takega pohištva, se zna zgoditi, da ga ne bo znala sprva pravilno uporabljati. Na primer bo legla na tunel, namesto vanj. Pomagajte in pokažite ji. Boste videli, ko bo ugotovila kako je prijetno, bo komaj čakala, da ji boste pohištvo namestili.
 
**** PRIPOROČILO – pred prvo uporabo izdelek sperite
– Če opazite, da vaša živalca naše izdelke zaužije (grize – poje), potem svetujemo previdnost.
Hvala. Za vsa vprašanja na voljo. Vaša @DonCha